Kommunikativ Projektledare/Copywriter med intresse för AI till Sanoma Utbildning (Sthlm)

Av | 2024-05-27

Vi söker en projektledare som är en fena på att producera copy oavsett om det gäller ett inlägg i sociala medier, ett nyhetsbrev eller en bloggpost. Du producerar, analyserar resultat och arbetar operativt med hela kundresan från att väcka intresse till avslut. Du gillar att jobba i team, ta i där det behövs och när den ena dagen inte är den andra lik.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av:

  • Projektleda marknadsföringsinsatser, primärt i digitala kanaler, för olika målgrupper i dialog med aktuell redaktion och i samverkan med säljare och övriga marknadsförare.
  • Genomföra och följa upp säljdrivande kampanjer och kommunikations-insatser.
  • Producera copy till såväl sociala medier, annonser och nyhetsbrev.   
  • Skapa och medverka vid digitala events.

Din profil

För att lyckas i rollen som projektledare hos oss krävs det att du har arbetat i minst 3 år i liknande roll på en marknadsavdelning, reklam – eller mediebyrå.

Du har ett affärsmässigt synsätt på marknadsföring och är kommersiellt kommunikativ. Är van vid att samverka med produktansvariga och ta fram budskap med syfte att öka kännedom om varumärken och produkter samt driva försäljning.  Du har goda kunskaper om och erfarenhet av digital kommunikation.  Vi ser gärna att du har erfarenhet av men framförallt intresse för AI-baserade verktyg för att anpassa aktiviteter och budskap efter kundbeteende, t.ex Microsoft Copilot och andra program som kan AI-generera text och bild. Rollen ställer krav på förmåga att hålla ett antal projekt igång samtidigt. 

Som person är du driven, nyfiken, prestigelös och resultatorienterad. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning eller motsvarande inom marknadskommunikation samt erfarenhet av att jobba i projektledningssystem så som Wrike, Asana etc.

Omfattning och start

Uppdraget är ett vikariat under 12 månader med start den 12 augusti. Sanoma är en hybrid arbetsplats och du ges möjlighet att kombinera det traditionella kontoret med distansarbete (3/2). Arbetstiden är 37,75 h per vecka, du erbjuds friskvårdsbidrag och en timmes betald friskvårdstimme i veckan. Vi har kollektivavtal.

Sanoma Utbildning

Sanoma Utbildning är ett läromedelsförlag som funnits sedan 1993 och är en del av koncernen Sanoma som finns i ett flertal europeiska länder. Vi sitter i lokaler nära Södra station i Stockholm och har ca 80 anställda. Förlaget erbjuder ett omväxlande och varierande arbete på en arbetsplats med stort engagemang och mycket arbetsglädje.

Ansökan

Känner du igen dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Skicka ett mejl till ansvarig rekryterare Patrick Aronsson, patrick.aronsson@modulsthlm.se och berätta om dig själv. Om du föredrar att sända din ansökan genom att registrera dig i JobbModulen så skriv att det specifikt gäller ansökan till Sanoma. För att din ansökan ska behandlas måste den innehålla:

  1. Ditt CV i en pdf-fil eller länk
  2. Din portfolio med arbetsprover på content / text du skrivit (pdf eller länk)
  3. Ditt löneanspråk i form av månadslön eller fast fakturerad månadsarvode exkl. moms.

Detta är ett konsultuppdrag via Modul Sthlm så vi ser gärna att du är egenföretagare eller fakturerar via faktureringsföretag. Vi intervjuar löpande för att kunna tillsätta tjänsten så snart som möjligt så vänta inte med din ansökan. För mer information om tjänsten kan du kontakta Patrick Aronsson, mobil: 070-385 11 00.