Kommunikatör / Content specialist till Stockholms läns museum (Sthlm)

Modul Sthlm söker en operativ kommunikatör som kan driva Stockholms läns museums närvaro i sociala medier. Du ska koordinera, skriva och skapa innehåll till museets pågående kampanjer i olika online-kanaler, samt omvärldsbevaka de ämnen museet företräder. Stockholms läns museum är ett digitalt museum utan publika lokaler varför det är ännu viktigare att nå ut digitalt. 

Bland museets satsningar märks bland annat Samtidsbild, en digital insamlingsplattform där länsinvånarna delar med sig av sina digitala fotografier. Just nu pågår en insamling av selfies. Din uppgift blir att skapa, söka och berätta fängslande historier om museet med syfte att driva trafik till webben och öka online-engagemanget hos den digitala publiken. Du genomför analys av utfall i sociala kanaler och bidrar till kontinuerlig förbättring av innehåll.. Du förväntas bidra till ett agilt arbetssätt – arbeta datadrivet där analys och lärande ska leda till en ännu mer effektiv kommunikation.  Du behöver också vara bra på formgivning och film för att nå ut ännu starkare.

I rollen som kommunikatör inom sociala medier jobbar du med att: 

  • Planera, skapa och utveckla engagerande och intresseväckande innehåll till museets kanaler i samarbete med kommunikationsansvarig och sakkunniga inom museets ämnen
  • Uppdatera museets hemsida
  • Vidareutveckla varumärket i sociala medier
  • Delge insikter till organisationen
  • Formge annonser och filmer

Om dig
Vi tror att du är en kreativ ”doer” med öga för bild och passion för berättelser som engagerar. Du har god samarbetsförmåga och ett prestigelöst förhållningssätt. Du är driven, noggrann, analytisk och har en relevant utbildning inom kommunikation. För att klara uppdraget måste du ha goda färdigheter i Photoshop, InDesign, Word Press, Facebook och Instagram. Du har hunnit arbeta något år, men är hyfsat ny i branschen. Du är en fena på det skrivna ordet och van att självständigt producera text och annat kommunikationsmaterial. Har du har ett genuint intresse för arkeologi, konst, bebyggelse och slöjd är det en merit. Kanske har du arbetat som webbansvarig, bildredaktör eller content manager tidigare?

Om tjänsten
Detta är ett konsultuppdrag via Modul Sthlm på deltid, 50 procent, under 3 månader med möjlighet till förlängning. Du arbetar på plats hos Stockholms läns museum i Flemingsberg och ni bestämmer gemensamt hur din arbetstid schemaläggs.

Ansökan
Känner du igen dig? Då är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Skicka ett mejl till info@modulsthlm.se och berätta om dig själv. För att din ansökan ska behandlas måste den innehålla:

  1. Ditt CV i en pdf eller länk
  2. Din portfolio med arbetsprover som pdf eller länk
  3. Ditt löneanspråk i form av fast fakturerad månadsarvode exkl. moms.

För mer information om tjänsten kan du kontakta Patrick Aronsson, e-post: info@modulsthlm.se,, mobil: 070-385 11 00.

Vänta inte med din ansökan då intervjuer görs löpande.

Comments are closed.

%d bloggare gillar detta: